2020 Tudem Edebiyat Ödülleri başvuruları başladı

2020 Tudem Edebiyat Ödülleri başvuruları hakkında duyuru yapıldı. Ödüller için başvurular başladı. 18. Tudem Edebiyat Ödülleri çocuk romanları arasından seçilecek eserlere verilecek.

2020 Tudem Edebiyat Ödülleri başvurular başladı. Yurdumuzun önde gelen yayınevi gruplarından olan TUDEM, çocuk ve gençlik edebiyatına yeni eserler ve yazarlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 

İlki, 2003 yılında düzenlenen Tudem Edebiyat Ödülleri bu yıl 18’inci yaşına ulaştı. Çocuk ve gençlik edebiyatımıza çağdaş ve özgün eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya çocuk edebiyatı alanında yazılan romanlar katılabilecek. 

Türkçe edebiyatın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışma, eserlerini yayımlatma imkânı arayan yazarlara fırsat tanıyor.

18. Tudem Edebiyat Ödülleri’nin seçici kurul üyeleri, on yılı aşkın süredir çocuk ve gençlik edebiyatımızın nabzını tutmaya devam eden, daima “iyi kitap”ların izini süren İyi Kitap Dergisi yazarlarından oluşuyor.

Aralarında eleştirmen, gazeteci, çevirmen, yazar, editör gibi farklı disiplinlerden gelen nitelikli isimlerin “tarafsızlık” ilkesini benimseyerek görev alacakları Tudem Edebiyat Ödülleri’nin 2020 seçici kurulunda; Doğan Gündüz, Mehmet Erkurt, Olcay Mağden Ünal, Sema Aslan ve Suzan Geridönmez yer alıyor.

Yarışmada birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL para ödülünün yanı sıra, İzmirli heykeltıraş Ozan Ünal tarafından tasarlanan ödül heykelleri verilecek.

18. Tudem Edebiyat Ödülleri’ne son katılım tarihi 2 Kasım 2020 olarak açıklandı. Dereceye giren dosyaların Tudem markası tarafından yayıma hazırlanması planlanıyor.

Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.