Karla filminde duygu dolu baba kız ilişkisi
Yönetmenliğini Ceyhan Kandemir’in yaptığı “Karla” adlı film, dünya sinema festivalleri yolculuğuna çıkıyor. Uzun metraj film dünyanın farklı ülkelerinde festivallerde sinema seyircisiyle buluşacak.
Karla filminde duygu dolu baba kız ilişkisi beyazperdeye geliyor. Yönetmenliğini Ceyhan Kandemir’in yaptığı uzun metraj kurmaca film dünya film festivallerine gitmeye hazırlanıyor. Film Polonya, Fransa, İtalya, Almanya ve Güney Kore’deki festivallerde seyirciyle buluşacak.
Yönetmenliğini Ceyhan Kandemir’in yaptığı “Karla” adlı uzun metraj kurmaca film. Yapımcılığını Murat Çınar / Değişim Medya’nın üstlendiği filmde kukla tiyatrosu işleten ve aynı mekanda yaşamını sürdüren kukla ustası ve kızı Karla’nın zaman zaman mesafeli fakat genelinde sıcak olan ilişkisi anlatılıyor.
Duygu dolu bir baba kız ilişkisini anlatan filmde Karla hayatta ne olmak istediğini düşünen ve mutluluğun anlamını çözmeye çalışan bir kız çocuğudur.
Kukla ustası baba ise bir sonraki tiyatro oyununu yazmakta sıkıntılar çeken ve bir yandan kızına bakmak zorunda olan yalnız biridir.
Bu hikâye bulamama çıkmazı ve Karla’nın çevresini ve hayatını keşfetme çabası baba ve kızı mutluluğun anlamını anlatan bir hikâyede buluşturur. Fakat Karla beklediğinden ve belki de istediğinden çok daha önce hayatın ciddiyetini kavramak zorunda kalacaktır.
Film tür olarak aile çocuk filmi olma özelliğine uygun. Aynı zamanda hayatla anlam arayışı kurma yolculuğundaki yetişkin bireylere çocuk dünyasının naif duruşunu hatırlatmak istemektedir.
Hikâye ilerlerken kuklacı baba ve Karla tanıştıkları ve temas kurdukları kişiler ile birbirlerinden farklı alışverişler yapmaktadır.
“Bir çocuğun hayal dünyasına açılan kapılar, çocukluğun en gizli köşeleriydi. Gerçek, Karla’nın hayalleriyle buluşup onu hayatla tanıştırana dek…”
Karla filminin oyuncuları
Karla filminin oyuncuları kimler? Karla filminda usta oyuncular Altan Akışık, Tunç Günbay ve televizyon sunucusu Cansu Özdenak Kandemir yer alıyor. Başrolde ise Karla Kandemir ve tiyatrocu/kukla sanatçısı Çağlayan Sevinçer var.
Film orjinal müziği ünlü İranlı Besteci Orkestra Şefi Mahdi Vojdani’ye ait. Senaryo İranlı sanatçı Nafiseh Laleh’in kaleminden çıktı.
Karla filminin kısa tanıtımı da yayınlandı. Karla filminin trailer olarak yayınlanan tanıtımını izleyebilirsiniz.
Karla filminin konusu
Kukla sanatçısı bir babanın ve onunla birlikte yaşayan kızının hikayesidir. Evleri ve tiyatro sahnesinin iç içe olduğu bir kukla merkezinde yaşamaktalar.
Baba, bir gece rüyasında hayatını kaybeder. Ertesi sabah kalktığında kızı yalnız kalınca hayatını nasıl yürüteceğine dair endişelenir ve bu yüzden hayatın onun gözünde önemli olan “anı yaşamak ve mutlu olmak” anlamını ve kukla sanatını ona öğretmek için bir masal anlatmaya ve o masalı oyun halinde sahneye taşımaya karar verir.
Oyunun karakterlerini ve hikayesini gerçek hayattan alıntı yaparak üretmeye başlar fakat gördüğü kabustan sonra, yaşadığı uykusuzluk sendromu yüzünden, uyuyamaz hale gelir ve sürekli yorgun ve uykusuz kalır.
Bu süreçte kızı ona yardım eder ve yardımları esnasında babasından öğrenmesi gerekenleri öğrenir. Hayali bir kadınla arkadaşlık bağı kurup onun manevi destekleriyle bu yolda ilerler.
Gösteri gününde sahne arkasında beklerken, baba bir anda banyoda gösteri için kullanması gereken eldivenlerini yıkadığını ve banyoda unuttuğunu hatırlar. Onları almaya aceleyle binanın üst katında olan banyoya koşar. Banyo ıslak olduğundan ayağı kayar ve düşer. Aşağı katta ise seyircinin kalabalığı ve yaptığı gürültü yüzünden kimse durumu anlamaz ve sonunda beklenmedik bir anda kızı tek başına sahneye çıkmaya karar verir.