2023 Kristal Kelepçe Ödülleri için geri sayım başladı

Polisiye edebiyat tutkunlarının merak ve heyecanla bekledikleri 2023 Kristal Kelepçe Ödülleri için geri sayım başladı. Yılının en iyi polisiye romanı ve öykü kitabının açıklanmasına günler kaldı.

2023 Kristal Kelepçe Ödülleri için geri sayım başladı. Polisiye dalında yılın en iyi roman ve öykü kitaplarının ödüllendirildiği Kristal Kelepçe Ödülleri için jüri değerlendirmesini yapıyor.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR) tarafından verilen Kristal Kelepçe Ödülleri’nde geri sayım başladı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri için 24 polisiye roman jüri tarafından değerlendiriliyor. Başkanlığını Algan Sezgintüredi’nin yaptığı jürinin diğer üyeleri Sibel Köklü, Ekin Açıkgöz, Banu Akeloğlu, Aysu Şahlı, Nihal Orhan, Onur Akan, Yunus Emre Eroğlu.

Jüri 7 Ekim 2023 tarihinde toplanarak kazananları belirleyecek. 

Şartnameye göre ödüller (roman ve öykü dalında), polisiye edebiyatı alanında özgün eser üreten yazarların ( Bu yılki ödüller için 01 Temmuz 2022–30 Haziran 2023 tarihleri arasında) Türkçe dilinde basılıp yayımlanmış ve ödüle aday gösterilmiş telif (çeviri olmayan) eserleri arasından seçilen bir esere verilecek. 

2023 Kristal Kelepçe Ödülleri roman dalında 24 eser değerlendirmede

Türkiye’de polisiye edebiyatın gelişmesine katkı sunmak amacıyla 2017 yılında kurulan Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR), 2019’dan beri Kristal Kelepçe adlı edebiyat yarışmasının organizasyonunu üstleniyor.

Geçtiğimiz yıl ‘2022 Kristal Kelepçe Ödülleri’ kazananları düzenlenen törenle ödüllerini almıştı. Dört dalda düzenlenen yarışmada Yılın Polisiye Romanı ödülü Emrah Poyraz ve Ulaş Özkan imzalarını taşıyan Kör Kanun adlı kitaba verilmişti. 

2022 Kristal Kelepçe Ödülleri töreninden

Ödül töreni Rami Kütüphanesi’nde

2023 Kristal Kelepçe Ödülleri için tören mekanı Bayrampaşa’daki dönüşümü yapılarak kültür merkezi olarak hayata kazandırılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Rami Kütüphanesi olarak bildirildi.

Ödül töreni 21 Ekim 2023 tarihinde saat 18.30’da düzenlenecek. Ödüller sahiplerine törenle takdim edilecek.

2022 Kristal Kelepçe Ödülleri

Hatırlamak ve yeniden alkışlamak için 2022 Kristal Kelepçe Ödülleri sahiplerini tekrar paylaşalım:

Yılın Polisiye Romanı dalında ödül Emrah Poyraz ve Ulaş Özkan, Mylos Kitap tarafından yayımlanan Kör Kanun adlı esere değer bulundu. 

İlk defa geçtiğimiz yıl verilen Yılın Polisiye Öykü Kitabı dalında ödülü ise Herdem Kitap’tan çıkan Reha Avkıran imzalı İnsanlık Hali’nin oldu.

Teşvik Ödülü ise Aras Gençtürk’e verildi. Gençtürk, Mahzen Yayınları tarafından basılan Kâbus kitabıyla teşvik ödülünün sahibi oldu.

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.