Süper İyi Günler tiyatroda teknolojik seyir keyfi sunuyor

16.01.2019
A+
A-

Tiyatro sahnesine teknolojinin son sistemleri ile LED ekranlar kurulursa seyir nasıl olur? Bu deneyimi Tiyatrokare, Süper İyi Şeyler oyunu ile seyirciye yaşatıyor. Sahnede toplamda 80 metrekareyi bulan LED ekranlar kullanılıyor. Ekranlardan seyirciye daha derinlikli bir tiyatro seyir keyfi sunuluyor.

Süper İyi Günler tiyatroda teknolojik seyir keyfi sunuyor. Nedim Saban’ın yönettiği Süper İyi Günler oyunu seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Oyun Tiyatrokare tarafından sahneye konuluyor.

Süper İyi Günler oyunu Londra ve Broadway’den sonra Türkiye’de farklı sahne tasarımı ve seyir anlayışı ile seyirciyle buluşuyor.

Süper İyi Günler oyunu ile Türk tiyatro tarihinde bir ilke imza atılıyor. Oyunda, 16 yaşındaki asperger sendromu taşıyan Christopher Boone’un hikayesi anlatılıyor. Christopher Boone’un iz dünyasının anlatımı için ise sahneye kurulan 80 metrekare LED ekranlardan oluşan özel dekordan yararlanılıyor.

Christopher Boone’un iç dünyası ekrandaki efekt vurguları ile seyirciye ulaşıyor.

Tamamı 80 metrekareyi bulan LED ekranlarda üç boyutlu animasyonlar eşliğinde tiyatro sahnesi ayrı bir boyut kazanıyor. Seyirci, geleneksel tiyatro izlencesinde yeni bir boyutla tanışıyor. Oyunun içsel etkisi, teknolojinin son uygulamaları ile seyirciye aktarılıyor. Sahnenin görsel tasarını Tufan Dağtekin tarafından gerçekleştirildi.

Süper İyi Günler sahnesinde toplam 80 metrekarelik LED ekran kurulu.

Süper İyi Günler oyunun konusu

Süper İyi Günler, Mark Haddon’un 15 farklı dilde, 32 ayrı ülkede yayınlanan kült romanından tiyatroya uyarlandı. Süper İyi Günler romanından Simon Stephens tarafından uyarlanan oyun, bugüne kadar Londra West End ve New York Broadway başta olmak üzere dünya çapında “The Curious Incident of the Dog in the Night-Time” adıyla 3 milyondan fazla seyirciyle buluştu. “Tony ve Oliver gibi prestijli ödüllerde başta “En İyi Oyun” olmak üzere nice ödüle layık görüldü.

Tiyatrokare’in sahnelediği oyunun yönetmeni tiyatronun usta ismi Nedim Saban.

Oyunda Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel ve usta oyuncu Celile Toyon başrolleri paylaşıyor. Süper İyi Günler oyunundaki müzikler gençlerin yakından takip ettiği Son Feci Bisiklet grubuna ait.

Süper İyi Günler oyununda 16 yaşındaki asperger sendromu taşıyan Christopher Boone’un hikayesi anlatılıyor. Sosyal, iletişimsel ve algısal becerilerin gelişiminde farklılık olarak tanımlanan bu sendrom Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Charles Darwin, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart gibi ünlülerde görülmüş. Süper İyi Günler’in metaforları anlayamayan, yalan söylemeyen kahramanı Christopher Boone da kısa süre içinde gençliğin çok sevdiği bir roman kahramanına dönüşmüş durumda.

 

Oyun künyesi:

Türkçeye Kazandıran ve Yöneten: Nedim Saban
Dekor& Işık Tasarım: Kerem Çetinel
Görsel Yönetmen: Tufan Dağtekin
Kostüm Tasarım: Makbule Mercan
Koreografi: Orçun Okurgan
Soundtrack: Son Feci Bisiklet / Arda Kemirgent
İkinci Yönetmen: Halim Ercan
Sanat Koordinatörü: Bülent Seyran
Dramaturji: Ezgi Gülümser
Yönetmen Yardımcısı: Aysuda Dalğıç
Afiş Tasarım: İsmail Anıl Güzeliş
Oyun Fotoğrafları: Emre Mollaoğlu
Oyuncular: Emir Özden, Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel, İbrahim Can Sayan,  Şebnem Şeviktürk, Onur Kırat, Uğur Can Arıkan, Cem Arslan,  Sevcan Aydın, Beste Koçak ve Celile Toyon.

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.