Galip Tekin çizgilerinden heykele

Ünlü çizgi ustası Galip Tekin, öğrencileri tarafından unutulmadı. Ondan ders alan öğrenciler, çizgilerini heykele dönüştürdü.

Galip Tekin çizgilerinden heykele yapılan yolculuk etkileyici bir sergi ile sunuluyor. Galip Tekin Anısına Çizgiden Heykele, başlıklı sergi Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenleniyor. Temmuz 2017’de aramızdan ayrılan ünlü çizgi roman yazarı ve Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde “Art of Animation” dersi hocalığı yaptı.

Öğrenciler, Galip Tekin’in anısına, Boğaziçi Üniversitesi’nde bir heykel sergisi hazırladı. Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Heykel Atölyesi Nilgün Çakmak öğrencileri ile Aydın Sofu ve Saint-Michel Fransız Lisesi Seramik Kulübü Duygu Bağlan öğrencileri sergiye imza attı.

Sergide Galip Tekin’in unutulmaz çizgilerinin heykele dönüştürüldüğü 31 çalışma yer alıyor. Galip Tekin Anısına Çizgiden Heykele, başlıklı sergi, 15-19 Ekim tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Fuaye alanında görülebilecek.

Öğrenciler Galip Tekin’in çizgilerine sahip çıktı

Galip Tekin, Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nde verdiği derslerle çizgi romana meraklı çok sayıda öğrenciyi yetiştirdi. Çizgileri ilk defa Boğaziçi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Heykel Atölyesi Nilgün Çakmak’ın öğrencileri tarafından heykele dönüştürülmüş ve heykeller atölyenin yıl sonu sergisinde sergilenmişti.

Bu çalışmalar daha sonra Aydın Sofu ve Saint-Michel Fransız Lisesi Seramik Kulübü Duygu Bağlan öğrencilerinin de katılımıyla 6-8 Haziran 2018’de Jeanne d’Arc Salonu’nda Galip Tekin’in sevenleriyle buluşmuştu. 31 çalışmadan oluşan sergi bu defa efsane çizerin 23 yıl boyunca çizgi roman dersi verdiği okulunda, Boğaziçi Üniversitesi’nde sergilenecek.

Oğuz Aral ile başladı

Fantastik ve bilim kurgu türündeki çizgi romanlarıyla tanınan Galip Tekin, çizerliğe 1978 yılında Oğuz Aral döneminin Gırgır dergisinde karikatürle başladı. Daha sonra Hıbır, Fırt, Leman, Limon, L-Manyak, Penguen ve Uykusuz gibi dergilerde çizgi romana devam eden Galip Tekin, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde ders vermeye başlayarak çizgi roman eğitiminin önünü açan isim oldu.

2000 yılından itibaren Bilgi Üniversitesi’nde de ders vermeye başlayan Tekin, Tuhaf Öyküler serisinde en iyi eserlerini toplarken, televizyon dizisi Acayip Hikayeler’in dört bölümünün de senaryosunu yazdı. Galip Tekin çizgi romanlarında yaşamın dile getirilmesi zor konularını çizgileriyle işlemiş ve bunu yaparken kendi özel yaşamından da ipuçları vermişti. Korku, gerilim ve bilim kurgu ögeleriyle donattığı fantastik dünyanın kapılarını okurlarına açan ender çizerlerden biri olan Tekin’in çizgileri bu kez anısına düzenlenen sergide yer alan heykellerde gerçeğe dönüşüyor.

15-19 Ekim’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’ün kapıları, Galip Tekin’i bir kez daha anmak ve çizgileriyle gençlere ilham verdiği çalışmaları görmek isteyen herkese açık olacak.

Sergide çalışmaları yer alan isimler

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri:

Yeşim Nur Akar, Ebrar Bahçıvan,Alper Günay, Gamze Sevin, Zeynep Nur Önal,Selen Yade Doğan, Emir Taşçı, Dilara Özmeral, Beyza Nur Arıcan, Aslı İdil Kaynar, Emir Uysal, Ceren Özçelik, Ecenaz Bal, Ertuğrul Evis, Ayça Tekin, İrem Üresin, Ali Atakay, Gamze Bayraktar, Merve Dumanlı, Banu Reyyan Cangaya, Burcu Yalçın, Merve Gümüş, M.Zeynep Özgezgin, İrem Oral, Merve Şen, Hüseyin Albay, Ata Türkoğlu, Feyza Arzu, Umut Batman, Alper Güngör

Saint Michel Lisesi öğrencileri:

Zeynep Nailoğlu, Asya Karaali, Doğubey Balanoğlu,Mehmet Altuğ Altınışık, Çağla Su Sıktaş,Musa Berk Keskin, Sinem Ezgi Uğur, Atabora Gökdeniz

 

Editör: Kenan Kaldan

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.