Mahir Ünsal Eriş ‘Babil Kulesi Kitabı’ ile dilden dile yolculuğa çıkarıyor

Öykücülüğüyle edebiyatımızda ayrı bir yere sahip olan Mahir Ünsal Eriş, farklı bir alanda eser üretti. ‘Babil Kulesi Kitabı’ adlı eseriyle kelime ve kavramların etimolojik kökenlerine iniyor…

Mahir Ünsal Eriş ‘Babil Kulesi Kitabı’ yakında raflarda olacak. Edebiyatımızda öykücülüğüyle öne çıkan yazarlardan Mahir Ünsal Eriş bu kez farklı bir alanda eser üretti.

Önce çevirileriyle edebiyatımızdaki eserlerde imzası oldu. Ardından ise öyküleriyle… Öyküleriyle öyle bir yer etti ki edebiyatımızda, hızla kendi okur kitlesini yarattı.

Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Mahir Ünsal Eriş, farklı dillerden Türkçeye eserler çevirdi. “Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde” adlı ilk öykü kitabı 2012 yılında okurlarla buluştu.

20130 yılındaysa “Olduğu Kadar Güzeldik” geldi, yine öyküler… 2014 yılında 60. Sait Faik Hikaye Armağanı’na layık bulunarak öykücülük yolunda attığı adımlar perçinlendi.

Ve romanı geldi 2015 yılında. Mahir Ünsal Eriş bu kez roman türünde ilk eserini verdi; ‘Dünya Bu Kadar’...

Gazete ve dergilerde spor yazıları da yazıyor. Futbol sevdalısı…

Bu arada şu notu da paylaşalım onun bir hikayesi sinemaya uyarlanmıştı. ‘Benim Adım Feridun’ adlı hikayesini Çağan Irmak sinemaya aktardı. Hikayenin tadı filme geçmeyince, okurlar da aynı adla çekilen ‘Benim Adım Feridun’a sahip çıkmadı.

Mahir Ünsal Eriş, dile önem veren bir yazar. İbraniceye olan ilgisi amatörlüğün de ötesinde. Mahir Ünsal Eriş, yeni kitabı ‘Babil Kulesi Kitabı’ da bir dile ait kelime ve kavramların etimolojik kökenlerine iniyor. Kelime ve kavramların dilden dile yolculuklarını inceliyor. 

Kitabın Kafka Yayınevi tarafından yayımlanacağını duyuran, heyecanını Twitter hesabından okurlarıyla paylaşan Mahir Ünsal Eriş şöyle dedi: “Çok heyecan duyduğum bir haberi paylaşmak istiyorum. Kelime ve kavramların etimolojik kökenleri, dilden dile yolculukları üzerine tamamen amatör bir heyecanla yazdığım yeni kitabım ‘Babil Kulesi Kitabı” çok yakında @kafkayayinevi etiketiyle kitapçılarda olacak.”

 

 

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.