Ahmet Ümit’in yeni romanı Kırlangıç Fırtınası

30.11.2016
A+
A-

Ahmet Ümit’in yeni romanı Kırlangıç Fırtınası adıyla geliyor. Ahmet Ümit yeni romanı ile ilgili olarak kısa bilgiler paylaştı.

Polisiye edebiyatımızın önde gelen yazarlarından Ahmet Ümit’in yeni romanı Kırlangıç Fırtınası önümüzdeki bahar aylarında raflarda yerini alacak. Ahmet Ümit, yeni romanının müjdesini bir televizyon programında verdi. 

Romanın adının Kırlangıç Fırtınası olacağını söyleyen Ahmet Ümit, Suriyeli göçmenler ve sorunlarını ele aldığını söyledi. Gaziantepli olan yazar Ahmet Ümit, kentin nüfusundaki Suriyeli oranını da dile getirirken, bu konuya insanın sırtını dönemeyeceğini kaydetti. 

Suriyeli göçmenleri ve sorunlarını konu alan Kırlangıç Fırtınası, ilkbahar gibi raflarda olacak. Ümit romanıyla ilgili soruları yanıtlarken “Çocuk tacizcilerini öldüren bir seri katil mi daha tehlikeli yoksa dünya bu haldeyken “aman banane” deyip kendi keyfine bakan insan mı daha tehlikelidir?” dedi.

Suriyeli göçmenler ve seri katiller

Adı Kırlangıç Fırtınası olan yeni romanın ilkbahar veya yaz döneminde raflarda olabileceğini söyleyen Ümit, romanın Suriyeli göçmenlerle ilgili olacağını söyledi. Göçmenlerin başına gelenlerden, yaşadıkları dramlar ve acılardan etkilendiğini söyleyen Ümit, bu romanın bir seri katil romanı olacağını söyledi. 

Ümit yeni romanıyla ilgili şunları söyledi: “Çocuk tacizcilerini öldüren bir seri katil mi daha tehlikeli yoksa dünya bu haldeyken “aman banane” deyip kendi keyfine bakan insan mı daha tehlikelidir? İkisi de birbirininden kötü görünse de sıradan faşizm denilen şey tam olarak da seyirci kalmaktır. Ses çıkarmayarak ve var olan duruma razı gelerek kötülüğün büyümesine sebep olunuyor. Suriyelileri anlatan ilk roman olacak. Daha önce göçmenlerle ilgili yazılmış romanlar olsa da Suriyeli mültecilerin durumu gerçekten de oldukça yürek dağlıyor. Suriyeli göçmenler dolayısıyla kimi yurttaşlar işini kaybetti ve bu sebeple de ırkçılık yükselmeye başladı. Çaresizce ölümden kaçıp Türkiye’ye gelen insanlara tepki duyulmaya başlanıyor. Çözüm onlara tepki gösterilmesi değil, Suriye’deki savaşın bir an evvel sonlanması ve Suriyelilerin kendi vatanlarına dönmeleri. 

Yazarlıkta rol modelim annem

Ahmet Ümit, yazarlığına etki eden unsurları anlatırken ise annesinin hikaye anlatıcılığını örnek verdi. Ahmet Ümit şunları söyledi: “Sanat yetenek ve yaratıcılık işidir. Annem bir terziydi ve hikaye anlatıcıydı. Kadın otururdu ve herkese masallar anlatırdı. 22 yaşına kadar farkına varmadım, ilk hikayemi o yaşta yazdım. Sonra düşününce anlıyorum ki bu genetik bir şey ve annemden geçmiş olabilir, yahut küçük bir çocuksunuz ve anneniz çocuklara bir şeyler anlatıyor. O da bir rol model olmuş olabilir.”

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.