Babamın Ceketi filminin konusu

Mandıra Filozofu’nun yönetmeni Müfit Can Saçıntı yeni filmi ile sinema severlerin karşısında. Babamın Ceketi adlı film vizyona girdi. Babamın Ceketi filminin konusu hakkında Saçıntı neler anlattı?

Babamın Ceketi filminin konunusu hakkında Müfit Can Saçıntı bilgi verdi. Filmin senaryosunu yazan ve yöneten Müfit Can Saçıntı aynı zamanda kamera önünde de rol aldı. 

Müfit Can Saçıntı, 5 Ekim 2018 tarihinde vizyona giren Babamın Ceketi filminin konusu hakkında youtube kanalında konuştu. Sokaktayız adlı youtube kanalına konuşan Müfit Can Saçıntı filmle ilgili detayları anlattı. 

Babamın Ceketi filmi Adana Film Festivali’nde yarışma dışı olarak gösterilmişti. Sinema severlerle ilk buluşmasını Adana’da yapan Babamın Ceketi filminin konusu ne? 

Gişe filmi mi festival filmi mi

Müfit Can Saçıntı, Babamın Ceketi filminin konusu hakkında bilgi vermeden önce, sinemaya bakışını şu sözlerle paylaştı: 

“İlk filmimim çektiğimden beri amacım iki şeyi birleştirmek. Bizim ülkemizde sinema iki kanaldan akar. Bir tanesi festival filmler bir tanesi gişe filmleri. Ben ikisinin birlikte olabileceğini savunuyorum. Gişe filminde de sanatsal öğeler bulunabilir. Ya da tam tersi…Adana film festivaline davet edilmek bir anlamda bunun bir ispatı oldu.”

Müfit Can Saçıntı, Babamın Ceketi filmi için “Hem güldüren, hem ağlatan güzel bir film. Güzel bir finalimiz var. Beklenmedik çarpıcı bir finalimiz var” dedi. 

Baba oğulun çatışması 

Müfit Can Saçıntı, Babamın Ceketi filminin konusu hakkında şunları söyledi: “İşsizlik yüzünden evlenemeyene bir üniversite mezununu babasıyla çatışması anlatılıyor. Baba ile olan çatışma anlatılırken aslında eski değerlerle yeni değerlerin çatışması anlatılıyor. Nedir bu eski değerler mesela ‘bizim babamız oğluna ceketini satar seni okuturum diye büyütmüş… bugün aynı baba ceketini satsa bırak okutmayı, kantinden tost alamaz o parayla. Değişen bu tür madde değerler var.”

Değişenlerin sadece maddi değerler olmadığını da hatırlatan Saçıntı, “Bir de manevi değerler var değişen . Okumanın manevi değeri de değişti. Önceden okumak bir erdemdi imrenilen bir şeydi. Şimdi okumak enayilik oldu. Bir başka değişen değerler… en çok üzerinde durduğum. Eskiden dürüstlük en büyük servetti bugün dürüstlük enayilik deyenler çoğunlukta” dedi. 

Müfit Can Saçıntı, bunları anlatırken düşündürmek ve güldürmek istediğini hatırlattı. Saçıntı, Babamın Ceketi filminin önceki filmlerine göre “aksiyon” içerdiğini söyledi. Saçıntı “Şimdi bu filmde ek olarak aksiyonu da ekledik. Biraz da romantizm var. Aşk var… diğer filmlerimde aksiyon yoktu bunda var. Kaçma kovalama gerilim…” dedi. 

Filmin afişini ve ismini seyirci seçti

Babamın Ceketi filmi ilginç bir interaktif iletişimi de ortaya koydu. Filmin afişi de ismi de seyircilerin seçimi ile belirlendi. Müfit Can Saçıntı, filmin afişini aslında kendisinin çok beğenmediğini belirterek şunları söyledi: “Bu afiş benim ikinci tercihimdi. Ancak sosyal medyada yaptığımız oylamada bu afiş birinci seçildi. Biz de seçmene saygı duyduk. Filmin adını da sosyal medyada yaptığımız seçimle belirledik. Filmin adını ben de beğenmiştim. Seçim sonucunda da bu isim çıktı. Bu nedenle filmin adı Babamın Ceketi oldu”

Editör: Serdar Tunatürk

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.