Orhan Girgiç öykü kitabı “Zaman Kokulu Öyküler” ile okurların karşısında
Deneyimli roman yazarı ve iletişimci Orhan Girgiç’in ilk öykü kitabı “Zaman Kokulu Öyküler” raflarda yerini aldı.
Orhan Girgiç öykü kitabı “Zaman Kokulu Öyküler” ile okurların karşısında… Deneyimli roman yazarı ve iletişimci Orhan Girgiç’in ilk öykü kitabı “Zaman Kokulu Öyküler” raflarda yerini aldı.
Daha önce “Sosyalist”, “Radyocu” ve “Esma ile Yunus” adlı romanları ile sadık bir okuyucu kitlesine ulaşan Girgiç, bu kez 10 öykünün yer aldığı “Zaman Kokulu Öyküler” adlı eserini edebiyatseverlerle buluşturuyor.
Boyut Yayınları’ndan çıkan “Zaman Kokulu Öyküler” kitabında, yazarın pandemi sırasında çevrimiçi ortamda yayımladığı ve on binlerce kez okunan hikayelerin yanı sıra yeni kaleme aldığı ve okuyucularla ilk kez paylaştığı öyküler de yer alıyor.
Okurlar, Girgiç’in romanlarındaki kolay okunan, hızla akıp giden anlatımıyla kaleme aldığı bu ilk öykü kitabını da bir solukta bitirecekler.
“Zaman Kokulu Öyküler” kitabının açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:
“Zaman anılarımızı o kadar hızla örtüyor ki, elinden çekip kurtarabildiklerimizin üstünde de iç buran nemli kokusu kalıyor.”
Deneyimli yazar Orhan Girgiç’in uzun yaşam yolculuğu sırasında biriktirdiği zaman kokulu sıcacık öyküleri İstanbul’dan Diyarbakır’a, Kütahya’dan Fethiye’ye çok değişik yörelerde geçiyor. Darbe ve kriz dönemlerinin toplumsal çalkantılarından “öteki” kişiliklere uygulanan mahalle baskılarına, küçük kasabaların aile içi dramlarından gazino dünyasının çileli sahne arkalarına kadar birbirinden farklı konular, karakterler, maceralar.
Yazarın Boyut Yayınlarından daha önce çıkmış Mücadelenin ve Aşkın Romanı SOSYALİST, RADYOCU ve ESMA ile YUNUS adlı romanları var.”
Orhan Girgiç hakkında
Orhan Girgiç 1951 yılında Bursa’da doğdu.
1969 yılında girdiği Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni (o zamanki adıyla SBF Basın Yayın Yüksek Okulu) bitirdikten sonra otuz beş yıl boyunca iletişim sektöründe çalıştı. TRT’de prodüktörlük, muhabirlik yaptı; 12 Eylül darbesinden sonra 100 yayıncı arkadaşıyla birlikte kurumdan uzaklaştırıldı. 1981 yılında ÇGD tarafından “Yılın Gazetecisi” seçildiler. Aynı dönemde Ankara’daki Sanat Kurumu’nda genel sekreter olarak görev yaptı. Daha sonra İstanbul’a geldi; reklam ajanslarında, gazete ve televizyonlarda görev aldı. Yeni Yüzyıl ve Sabah gazeteleriyle Kanal 6 ve ATV televizyonlarında üst düzey yöneticilik yaptı. 2007 yılında devlet gelip çalıştığı medya grubuna el koyunca mesleği bıraktı. O tarihten bu yana kitaplarını yayına hazırlamakla uğraşıyor.