Pınar Biçmen “Biz Kadınlar – Ayna” sergisiyle sanatseverlerle buluştu

Nişantaşı Ovooart Sanat Galerisi “Biz Kadınlar- Ayna” adlı sergiye ev sahipliği yaparak Ressam Pınar Biçmen’in eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Pınar Biçmen “Biz Kadınlar – Ayna” adlı sergisiyle kadınlarla ilgili sanat yoluyla mesajlarını vermeye devam ediyor. Nişantaşı Ovooart Sanat Galerisi’ndeki “Biz Kadınlar- Ayna” adlı sergide Pınar Biçmen’in 33 kavramsal çalışması sanatseverlerle buluştu. 

Ressam Pınar Biçmen’in asıl mesleği mimarlık. Kabataş Erkek Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümünden mezun olan Pınar Biçmen, Yıldız Teknik Üniversitesi Peyzaj Planlama yüksek lisans programını bitirdi. Katıldığı birçok resim yarışmalarından dereceler aldı.

Pınar Biçmen eserlerini bugüne kadar yurtdışında ABD Boris Georgiev City Art Gallery 2022, New York Ev Gallery 2022, BAE’de World Art Dubai 2023, yurt içinde de Bodrum Sanat ve Antika Fuarı, İstanbul Sanat ve Antika Fuarları, ArtAnkara 8. Çağdaş Sanat Fuarı, Art Contact 2022, IAAF 2022, ArtAnkara 9. Çağdaş Sanat Fuarı, Uluslararası Sanatçılar Birliği sergilerinde sanatseverlerle buluşturdu.

“Biz Kadınlar – Ayna” adlı sergide Pınar Biçmen’in figüratif eserlerinde kendine has tarzını yansıttığı yağlı boya ve kara kalem tekniği çalışmaları büyük beğeni topladı.

Tuvallerdeki kadınlar

Pınar Biçmen, eserlerinde ağırlıklı olarak kadınlar ile ilgili konuları resmediyor.

“Yaşamım boyunca bir şekilde gözüme, ruhuma değen bir sürü kadın. Her kadından içimde bir parça ile özdeşleşen yanımın keşfi, aktarmak istediğim yüzlerce şeyden süzülenler ve demlendi tuvaller.” diyor Pınar Biçmen. 

Kadınları resmetmesine dair sözlerini şöyle tamamlıyor: “Kendi içsel yolculuğumda, kendimi keşfediş sürecimin diğer kadınlara da ilham vermesi, bu serüvene benimle katılmaları ve bundan benim kadar keyif almaları umuduyla oluştu. Eski zamanlarda, sevgililer ayna hediye edermiş sevdiklerine, bunun anlamı; sana verecek senden daha kıymetli bir şey bulamadım; demekmiş. Tarihte kullanılan en eski ayna ise yine bu topraklarda bulunmuş, Anadolu’da… Bu kadim topraklardan gelen kadim bilgiler, her gün bir yenisini daha üzerine ekleyerek devam ediyor. İsteğim her gün gördüğümüzün ötesine; özümüze ayna tutmak. İşte bu sergi de, size; ruhunuza inmek için ayna tutuyor… Ve henüz keşfetmediğiniz veya bilip görünüre çıkarmaya cesaret edemediğiniz taraflarınızı görünür kılmaya davet ediyorum.”

Sözler eksik kaldı tuvalde tamamladım

Sanatçı son sergisi için “İzleyenlerin ruhunuza inmek için ayna tuttum. Ve henüz keşfetmediğiniz veya bilip, görünüre çıkarmaya cesaret edemediğiniz taraflarınızı görünür kılmaya davet ettim.” diyor.

“Masalların mucizeleri, tiyatronun replikleri, şiirin kelimelerle dansı. Sizi kendine has ve benzersiz yollarla içine alışı!” sözleriyle tanımlamaya çalıştığı “Biz Kadınlar- Ayna” adlı sergisini şöyle anlattı:  

“Kendimi ifade etmede, sözlerden hep taştığımı hissettim. Ne söylersem hep eksik. Tuvale akarken tamamlandım. Sessiz dilim olarak nitelendirdiğim sanatımı ortaya koyarken oldukça sade ve yalın renkler; hayatın bize dayattıklarına inat, yorumu aslında sizin hissettiklerinize bırakılmış sembolik imgeler kullandım. Bir kadın olarak misyonum; günümüzde herkesin üzerine bir söz söylediği, farklı kesimlerin farklı taraflarıyla söylemlerinde hiç çekinmeden ahkam kesebildiği ‘kadın’; kendini keşfediş ve ifade etme olarak çalışmalarımda kendiliğinden belirdi” 

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.