Zeki Müren kokteyli ile kışın içiniz ısınsın

06.12.2018
A+
A-

Soğuk günler için Zeki Müren kokteyl tarifi vermişti. Hayatın tadlarını keşfetmeyi ve paylaşmayı seven ‘Sanat güneşimiz’ hatırlatıyor: “Rendenin soğan kokmamasını dikkat edin”

Zeki Müren kokteyli ile kışın soğuk günlerinde içiniz ısınsın… Bugün Zeki Müren’ın doğum günü. “Sanat güneşimiz” 6 Aralık 1931 tarihinde Bursa’da doğdu. O bir ‘kış çocuğu’. 

Zeki Müren hayatta olsaydı 87 yaşını doldurmuş olacak, 88 için pastasındaki mumları üfleyecekti. İlerlemiş yaşında pastayı yer miydi? Pastasının yanında ne içerdi? Bilemeyiz elbette.

Ama bildiğimiz bir şey var ki, hayatın tadını almayı keyfini çıkarmayı seviyordu. Onu sevenlere de yaşamayı sevmelerini öğütlüyor ve bir anlamda örnek de oluyordu. 

Zeki Müren’in doğum gününü Google unutmadı.

Zeki Müren’in doğum gününü Google unutmadı. Hatırlatmak ve anmak amacıyla bugün Google markasını Zeki Müren ile süsledi, “Zeki Müren doodle oldu”. 

Havalar soğuk. Kış çocuğu Zeki Müren, bu soğuk günler için bir kokteyl tarifi veriyor, iç ısıtıcı. 

Kokteylin tarifi İşte Benim Zeki Müren Sergisi’nde de büyük puntolu yazıyla ziyaretçilerle paylaşılmıştı. 

Klasik Türk Müziği’nin en önemli temsilcilerinden olan Zeki Müren, sadece sesiyle var olmadı. Beste yaptı, söz yazdı. Kamera önüne geçerek Türk sinemasının unutulmaz filmlerinde oynadı. Sanata olan katkıları nedeniyle 1991 yılında “Devlet Sanatçısı” unvanı verildi.

Türkiye’de gelenekselleşen Altın Plak Ödülü’nün de ilk sahibiydi. Müzik hayatı boyunca altı yüzü aşkın plak ve kaset doldurdu. Üç yüzü aşkın şarkı besteledi. 

İŞTE BENİM ZEKİ MÜREN SERGİSİNİ MERAK EDİYORSANIZ burayı tıklayınız

Zeki Müren kokteyli tarifi

Gelelim Zeki Müren kokteyli tarifine… İşte kendi cümleleriyle Zeki Müren kokteyli:  

 “Efendim, önümüzde bayram ve yılbaşı gibi tatlı günler var. Kış da yavaş yavaş yaklaşıyor. Mutlu yuvalarımızda rahat rahat, ılık ılık oturduğumuz geceleri bendenizin buluşu bir içkiyle süslemek istersiniz diye sizlere Müren Kokteyli’nin tarifini veriyorum.

10 limonun kabuklarını güzelce rendeleyip bir komposto tabağına koyacağız. Sonra limonları iyice sıkıp suyunu üzerlerine dökeceğiz. Bir su bardağı toz şeker ilave edip karıştıracağız. Bir şişe konyak ve bir şişe votkayı beraberce kaba dolduracağız. Buz parçalarını ilave edip bir saat bekleteceğiz.

Limon kabukları şişip üste çıkacaklar. Limonu, şekeri, votkayı, konyağı emip şişen o özel esanslı kabuklar ağzın içine o kadar güzel bir rayiha ve ferahlık verecek ki yanında başka meyveye lüzum kalmayacak.

Bu değişik içkiyi içenler, sarhoşluk değil de apayrı bir ‘hoşluk’ hissedecekler. Yalnız  fazla kaçırmamak lazım. 1, haydi bilemediniz 2 limonata bardağı size dertlerinizi unutturup tatlı hülyalar ve rüyalar getirecek. Arz etmeyi faydalı bulacağım: Rendenin soğan kokmamasına dikkat etmeli.”

Pelin Çite
Pelin Çite
İki yumurta kıramayıp koltuğunun altında 5 kitap taşırken, otobüste ayakta okuyanlardan. Hızlı okuma ve hızlı yazma kurslarını ortaokulda tamamlamış. ABD’de sinema eğitimi aldı. Eski film koleksiyonu yapmayı seviyor.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.