Ömer Uluç’un Nü tablosu 550 bin TL’ye satılabilecek mi?

Türk resim sanatında önemli bir yeri bulunan Ömer Uluç’un “Nü” adlı eseri müzayede yoluyla satışa çıkacak. Eserin satış rekoru kırması bekleniyor.

Ömer Uluç’un Nü tablosu 550 bin TL’ye satılabilecek mi? Sanat dünyası şimdi bu sorunun cevabını merak ediyor. Türk resim sanatının önemli isimlerinden olan Ömer Uluç’un 1981 tarihli Nü adlı eseri, müzayedede satışa konulacak.

Sanatçı, 1980’li yılların başlarında Beyoğlu afişlerinden esinlenerek Nü ve Şuh Kadınlar serisini yapmıştı. Eserler, geçmişte birçok müzayedede önemli rekorlara imza atmıştı.

Ömer Uluç’un aynı serideki eserlerinden olan Nü, 10 Mart 2019 tarihinde Beyaz Müzayede tarafından satışa çıkarılacak. 54. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesinde 82 sanatçının 159 seçkin eseri yer alacak. Düzenlenecek olan müzayedede Ömer Uluç’un “” eseri ve Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Kilimli Soyut Adam” adlı eseri öne çıkıyor.

ÖMER ULUÇ’UN MOR SAÇLI KADIN ESERİ 325 BİN TL

Ömer Uluç‘un “Nü ve Şuh Kadınlar” serisindeki 1981 tarihli “Fahişeler” adlı tablosu, 2009 yılında Beyaz Müzayede tarafından 425 bin dolara satılmıştı. Bu satış rakamı “rekor” olarak not edilmişti. Şimdi gözler Doğan Uluç’un “Nü” isimli tablosunda. Beyaz Müzayede tablo için 350-550 bin TL’lik fiyat aralığını belirledi.

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Kilimli Soyut Adam adlı eseri de müzayedenin gözde eserleri arasında.

Kilimli Soyut Adam da müzayedede

Müzayedede ilgi çekecek olan diğer eser ise Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 1966 tarihli “Kilimli Soyut Adam adlı başyapıtı. Eser, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun resminde ve kullandığı tekniklerde değişimleri yansıtması açısından ve sanatındaki yerli unsurları da korumasına örnek olduğu için en önemli yapıtları arasında gösteriliyor. “Kilimli Soyut Adam” 250-350 bin TL tahmini fiyat aralığında satışa sunuluyor.

Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek olan 54. Beyaz Müzayede 10 Mart 2019 tarihinde saat 14:00’te SwissOtel’de gerçekleştirilecek.

Serdar Tunatürk
Serdar Tunatürk
Dil Tarih Coğrafya mezunudur. Türk hikayeciliği konusunda mikro tarih çalışmaları bulunmaktadır. Kültür sanat etkinlikleri, yazar buluşmaları, söyleşiler düzenlemektedir.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.