Bu Kitabın Yazarı Öldü ikinci baskısını yaptı

12.01.2023
A+
A-

Bahar Yaka’nın “Bu Kitabın Yazarı Öldü” adlı romanı ikinci baskısını yaptı.

Bahar Yaka’nın “Bu Kitabın Yazarı Öldü” adlı romanı ikinci baskısını yaptı. Öyküleriyle edebiyat dünyamızda sağlam adımlarla ilerleyen Bahar Yaka, 2021 yılında “Bu Kitabın Yazırı Öldü” adlı romanı ile okurların karşısına çıkmıştı.

Bahar Yaka’nın “Bu Kitabın Yazarı Öldü” adlı romanı okurlar tarafından beğenildi ve ikinci baskısını yaptı. Edebiyatist yayınevi tarafından basılan roman, yeni yıla girdiğimiz şu günlerde ikinci baskısı ile raflarda yerini aldı.

“Diablo’nun Günlüğü” ve “Tanrıgöz” adlı öykü kitaplarıyla tanınan Bahar Yaka, romanıyla da edebiyat dünyamızda sağlam adımlar atmayı sürdürüyor.

Öykülerinde kendine has üslubu ve kurgusuyla kısa sürede dikkat çekerek okur kitlesini oluşturan Bahar Yaka’nın “Bu Kitabın Yazarı Öldü” adlı romanı ikinci baskısını yaptı.

“Bu Kitabın Yazarı Öldü” adlı roman Edebiyatist etiketiyle kitapçılarda…

“Bu Kitabın Yazarı Öldü” arka kapak yazısı

Bir yazarı beklemek…
Yazmak insanı bazen çoğaltan, bazen de yalnızlaştıran bir eylem. Bu Kitabın Yazarı Öldü’de Bahar Yaka tam da bu noktadan dokunuyor karakterlerine. Fiziki ya da ruhani bir ölüm değil burada bahsedilen, bir nevi edebi ölüm… Yazarların doğuma eşdeğer yazma sancılarını anlatıyor birçok perspektiften. Eleştiri karşısındaki tepkilerini ortaya döküyor tüm çıplaklığıyla. Bir yazarın kaçamak, kıskançlık dolu bakışlarını yakalıyor, başka bir yazarın eserine bakarken. Hissedip de söylememenin insana nelere mal olduğuna işaret ediyor. İçinde bulunduğu dünyanın kapılarını aralıyor merak edenler için. Yazarın daha önceki öykülerinin hemen hepsinde ortak nokta olan ölüm, kitabın ismine inat yok bu defa.Yazmak insanı bazen çoğaltan, bazen de yalnızlaştıran bir eylem. Bu Kitabın Yazarı Öldü’de

Bahar Yaka tam da bu noktadan dokunuyor karakterlerine. Fiziki ya da ruhani bir ölüm değil burada bahsedilen, bir nevi edebi ölüm… Yazarların doğuma eşdeğer yazma sancılarını anlatıyor birçok perspektiften. Eleştiri karşısındaki tepkilerini ortaya döküyor tüm çıplaklığıyla. Bir yazarın kaçamak, kıskançlık dolu bakışlarını yakalıyor, başka bir yazarın eserine bakarken. Hissedip de söylememenin insana nelere mal olduğuna işaret ediyor. İçinde bulunduğu dünyanın kapılarını aralıyor merak edenler için. Yazarın daha önceki öykülerinin hemen hepsinde ortak nokta olan ölüm, kitabın ismine inat yok bu defa.

Yavuz Rençberler
Yavuz Rençberler
724kultursanat.com ‘un kurucusu. Gazeteci, televizyon programcısı, iletişim danışmanı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV mezunu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ödülü sahibi. Mesleğinin verdiği refleks ve pratiklikle kültür sanat alanında olanları değerlendirmeye paylaşmaya çalışıyor. İçinde insan olmayan kitaba, içinde kitap olmayan insana inanmıyor. İnsanın yazılmamış sayfalarının yazılanlardan daha çok olduğuna inanıyor. İletişim: yavuz@724kultursanat.com
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.