Umur Bugay cenaze namazı nerede ne zaman

Türk sinema, televizyon ve tiyatro tarihinin unutulmaz eserlerinin yaratıcısı Umur Bugay vefat etti. Senarist Umur Bugay cenaze töreni ile ilgili gelişmeler neler? Umur Bugay’ın cenazesi ne zaman ve nereden son yolculuğa uğurlanacak?

Umur Bugay cenaze namazı nerede ne zaman kılınacak? Usta kalem Umur Bugay hayatını kaybetti. Türk edebiyat dünyasının ve Türk dizilerinin unutulmaz ismi Umur Bugay hayatını kaybetti. Yeşilçam sinemasının ve televizyon dünyamızın en üretken senaristlerinden olan Umur Bugay vefat etti. 

78 yaşındaki Umur Bugay, kalp krizi sonucu vefat etti. Kınalıada’da yaşayan Umur Bugay’ın ölümü televizyon ve edebiyat dünyasını olduğu kadar izleyiciyi de derinden üzdü. 

Türk televizyon tarihinin ve sinemasının unutulmaz yapımlarının senaryolarında imzası bulunan Umur Bugay vefat etti. Umur Bugay ardında birbirinden güzel sinema filmleri, televizyon dizileri ve tiyatro oyunları bıraktı. 

Uzun zamandır Kınalıada’da yaşayan Uğur Bugay hayatını kaybetti. Kalp krizi sonucu vefat eden Umur Bugay son yolculuğuna nereden çıkacak? 

Umur Bugay’ın cenazesi 

Umur Bugay’ın ölümü ile birlikte cenaze namazınının nerede kılınacağı, hangi mezarda toprağa verileceği de merak ediliyor. Uğur Bugay cenaze namazı nerede? Uğur Bugay’ın cenaze namazı hangi camiide kılınacak? Uğur Bugay vefat etti. Umur Bugay’ın ölüm haberinin ardından televizyon, sinema ve edebiyat dünyası ile birlikte onun filmlerini dizilerini izleyenler de derin bir üzüntü yaşadı. 

Umur Bugay’ın cenaze namazı 7 Ağustos 2019 Perşembe günü Karacaahmet Şakirin Camii’nde kılınacak. Umur Bugay’ın cenaze namazı ikindi vakti kılınacak. Umur Bugay naaşı cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 

Umur Bugay unutulmayacak senarist

Sinema filmi, televizyon dizilerinde başarılı yapımlara imza atan Umur Bugay ardında unutulmayacak eserler bıraktı. 1941 yılında Ankara’da doğan Umur Bugay, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümü mezunudur. 

Türk sinemasının unutulmaz filmi Hababam Sınıfı’nın senaryosu onun kaleminden çıktı. Rıfat Ilgaz’ın eserini ustalıkla sinemaya aktardı. Türk televizyon tarihinin en uzun süreli izlenen yapımları arasında olan Bizimkiler dizisinin yaratıcısı oldu. 

Adeta bir toplum mühendisi gibi yazdığı senaryolarla Türk toplumunun üzerinde derin izler bıraktı. 

Umur Bugay sanat hayatına 1962 yılında Arena Tiyatrosu’nda başladı. 1972 yılına kadar Gülriz Sururi – Engin Cezzar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu’nda, oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev yaptı.

Tiyatro oyun yazarlığına 1972 yılında başladı. Yazdığı oyunların çoğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu sahneledi. “Haneler”, “Reklâmlar”, “Taşıtlar” unutulmayan örneklerdendir.

Sinemada unutulmaz filmlere imza attı

1974 yılında Atıf Yılmaz ile “Cemil” adlı senaryoyu yazdı. Bir çingenenin yaşantısını konu edinen senaryoyu Yılmaz Güney film yaptı.

1974 yılından sonra sinema filmi olan senaryoları arasında “Hasip ile Nasip”, “Deli Yusuf”, “İşte Hayat” vardı. 

1975 yılından sonra ise mizah ağırlıklı öyküler yazmaya başladı. Bu öyküleri gazete ve dergilerde yayınlandı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda “Bizler ve Bizler” adlı oyunu 1977 yılında sahnelendi.

Zeki Ökten ile yönetmen, senarist işbirliği içindeydi. 1977 yılında Umur Bugay, “Kapıcılar Kralı”, “Çöpçüler Kralı”, “Pisi Pisi”, “Yoksul”,“Davacı” ve “Düttürü Dünya” adlı senaryolara imza attı. 

O dönem Memduh Ün‘ün yönettiği, “Postacı”, Zeki Alasya‘nın yönettiği, “Aslan Bacanak” adlı filmlerin senaryolarını yazdı. 

1983 yılında Kent Oyuncuları Tiyatrosu’nda, “Bir Kadın Bir Erkek” adlı oyunu sahnelendi.

Bizimkiler dizisi ile çok sevildi

1988 yılında televizyon için “Bizimkiler” adlı diziyi kaleme aldı. TRT’de yayınlanan dizi ile Umur Bugay ayrı bir üne kavuştu. Dizi yıllarca sevilerek izlendi. Oradaki karakterlerin sözleri dilden dile adeta tekerleme gibi dolaştı. 

Ardından gelen yıllarda Bugay Film Yapım Reklamcılık Limited Şirketi’ni kurdu.

1989 yılında uzun yıllar süren “Bizimkiler” dizisinin senaryosunu yazdı. Televizyon dizi tarihine büyük bir damga vurdu. 1993 yılında ekrana gelen “Yazlıkçılar” adlı dizisi 6 yıl sürdü. Devamında ise “Oğlum Adam Olacak”, “Saygılar Bizden”, “Koltuk Sevdası”, “Komşu Komşu” adlı  televizyon dizilerinin de senaryolarını kaleme aldı. 

1999 yılı yapımı, yönetmenliğini Yalçın Yelence’nin yaptığı “Duruşma” adlı sinema filminin senaristliği ve yapımcılığını üstlendi.

2000 yılında sahnelenen “Oğlum Adam Olacak” adlı müzikli tiyatro oyunun dramaturgluğunu yaptı. 2002 yılı yapımı, yönetmenliğini Zeki Alasya’nın yaptığı, “Rus Gelin” adlı komedi filminin senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. “Türk Küçükleri” adlı bir gülmece mizah kitap yazdı.

Ödülleri:

1970 – Pir Sultan Abdal (oyun) – DİSK “En İyi Yönetmen”
1976 – İşte Hayat (senaryo), Antalya Film Şenliği, “En İyi Özgün Senaryo” ödülü
1978 – Çöpçüler Kralı (senaryo) Antalya Film Şenliği “En İyi Özgün Senaryo” ödülü

ETİKETLER:
Cem Cengiz Yarar
Cem Cengiz Yarar
Dededen kalma 1500 kitaplı evde doğduktan sonra, yolunu haliyle bulması kolay olmuş. Kitapların izinde, sinema, resim, tiyatro alanında yazılar yazıyor. Senaryo çalışmaları bulunuyor. En çok sevdiği şey buradan okurlarla paylaşımda bulunmak.
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.